Acoperisuri

Ghid practic pentru alegerea acoperisului perfect.

 

Acoperișul este o parte foarte importantă a casei. Trebuie să fie funcțional, elegant și durabil.
Decizia de achiziție a unui acoperiș nou va acea consecințe pe termen lung. Procedați cu maximă atenție și luați decizia corectă. Un acoperiș bun trebuie să ofere confort și siguranță pentru dumneavoastră și familie. Nu trebuie să vă faceți griji pentru infiltrații, condens, intreținere sau condiții meteo extreme.

Vă prezentam 4 pasi care va vor ajuta sa luati la cea mai buna decizie:

1. Studiați materialele pentru acoperiș de pe piață

Dezvoltarea constructiilor a condus si la diversificarea materialelor folosite pentru acoperisuri, facand dificila alegerea materialului potrivit pentru acoperis. Pe piata romaneasca exista mai multe tipuri de materiale, in functie de buget si de nevoie puteti sa alegeti intre:
țiglă metalică, țiglă ceramică, placi din beton, țiglă bituminoasă, tablă ondulată, și chiar materiale “exotice” șindrilă din lemn sau stuf.
Este important ca solutia de acoperis sa se preteze la configuratia casei si sa indeplineasca eficient cel mai important rol al sau: protejarea casei de intemperii.
Ar trebui sa cautati pareri pro si contra in legatura cu toate tipurile de materiale pentru acoperis la care v-ati gandit.

2. Apelați la o firma specializata.

Forma acoperișului poate limita gama de materiale pentru acoperis pe care le puteti folosi. Specificul climatic al zonei in care doriti sa instalati acoperisul poate descalifica anumite materiale. Structura de rezistenta a casei poate limita greutatea acoperisului. Toate acestea sunt aspecte pe care trebuie sa le discutati cu un specialist.

3. Informați-vă despre garanția acoperișului.

O masură a calității acoperișului este GARANȚIA. Tratați cu mare atentie garanția pentru acoperișuri. Unele sunt mai cuprinzătoare si de mai lungă durată decat altele. Indiferent de tipul acoperișului pe care îl alegeți, e bine să-l achiziționați în sistem complet. Asigurați-vă că vi se oferă sistemul complet, cu calitate certificată și garantată în scris. Verificați credibilitatea societății/firmei cu care intenționați să lucrați. Faceți o vizită la sediu sau la showroom. Exista societăți comerciale care ofera servicii de vanzare și/sau montaj care au 2 până la 5 angajați cu sau fără sediu. Chiar dacă aceste societăți vă oferă condiții tentante și o garanție scrisă, gandiți-vă dacă sunt în masură să onoreze angajamentele.

4. Cereți o cotatie de preț

Odată ce v-ați decis, sau ați restrâns gama opțiunilor, nu ezitați să cereți oferta de preț.
Un sistem complet de acoperiș este alcatuit din materialul de bază pentru învelitoare, accesorii, folii de protecție și sistemul de drenaj. O ofertă de preț corectă și completă se poate face doar având la baza un plan de învelitoare sau releveul obiectivului.
Solicitați oferta în scris, ea trebuie să conțină valoarea, termenele de livrare, condițiile de plată, și garanția.
Un preț mic nu înseamnă neapărat că ați făcut alegerea corectă și că veți avea un acoperiș complet și corect realizat. Studiați cu atenție ofertele: prețul materialului pe m2 nu este edificator. Un acoperiș complet funcțional presupune mult mai mult decât materialul din care este confecționată învelitoarea.

Vezi detalii > Atenție la montatorii care reduc drastic prețul materialelor pentru acoperiș și “omit” să treacă în ofertă accesoriile care, de cele mai multe ori, au o pondere importantă în prețul acoperișului, mai ales dacă este unul complex.

Urmăriți și comparați cu atenție ofertele de sisteme complete. Acestea sunt cele care merită atenție. Dacă veți alege materialele din surse diferite sau un montator independent, e foarte posibil să aveți parte de experiențe neplăcute. Pentru orice defect montatorul va da vina pe materiale și pe vânzător, iar vanzatorii vor da vina unul pe altul sau pe montator. Alegeți un acoperiș în sistem complet cu asigurarea montajului. Informați-vă despre promoții și despre discount-urile de care puteți beneficia.